Seigryte

Ingredienser
600gr fryst sej
8-10 potatis
4-5 morötter
1 stor purjolök
ca 1 liter vätska: 1 pk Cream + mjölk + vatten (hälften av vätskan bör vara vatten)
ca.2 tesked salt
ca 1-2 tsk paprikapulver
ca 1-2 tsk peppar
evnt vissa gräslök
2 msk margarin
Beredning
Skala potatisen och morötter och skär i bitar.
Smält smör i kastrull. Tillsätt potatis bitar och gulerotbitene, strö med lite krydda.
Lägg till vätskan att täcka.
Låt koka cirka 10 till 15 minuter.
Skär fisken i en vinkel. Lägg till i potten för resten av kryddorna.
Tillsätt hackade purjolöken
Hälla den kvarvarande vätskan
Låt koka ca 10 min
om så önskas, gräslök ovanpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *