Ingredienser
Kaka botten:
4 äggvitor
150 g socker
150 g mandel
Vispa ägg och socker, tillsätt mald mandel (kör i mixer)
Stor, rund form. Täck botten med bakplåtspapper.
Grädda på nedersta hyllan 150 grader för 45 min.
Glass:
4 äggulor
125 g socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
Saft av 3 citroner
riven skal av 1 citron
Vispa äggulor och socker.
Vispa grädden med vanilj.
Blanda avskydde tills slät.
Pressa saften av tre citroner, sila saften och tillsätt. Lägg rivet citronskal. Rör i rören häll över den kylda kakan basen.
Tilberedning
Sätt kakan i frysen.
Ta kakan upp 30 minuter före servering. Garnera med citronmeliss eller blad mynta, också bra med riven eller hackad choklad dekorationer.