Citronpaj med maräng

Ingredienser
BOTTEN:
200 g mjöl
125 g smör (margarin anläggningen om du inte har mjölkprodukter)
3 msk socker
1 äggula
Fyllning:
4 äggulor
4 msk maisennamel
1 1/2 dl vatten
2 koppar socker
Skal av 2 citroner, helst ekologiska
3 msk citronsaft
2 tsk smör (vegetabiliskt margarin)
Maräng TOP:
4 äggvitor
110 g socker
2 tsk citronsaft

Tilberedning
BOTTEN:
Smula smöret i mjölet, tillsätt socker och äggula och arbeta degen snabbt tillsammans. Låt det vila i en timme och om påfyllning under tiden. Tryck ut degen i en pajform, lite ovanför kanterna.
Forstek botten på 250 gram. under 10 minuter.
Fyllning:
Värm vattnet maisennamel och socker tills det tjocknar. Tillsätt äggulor, citronskal, juice och smör och låt det sitta på låg värme tills den blir tjock. Rör hela tiden. Låt svalna.
TOP:
Vispa äggvitorna och tillsätt socker. Vispa några minuter och tillsätt citronsaft.
Tillsätt citron grädden i paibunnen och spridning maräng blandningen över. Stek i 175 grader i 10-15 minuter, längre om marängen ser torka ut.
Kakan serveras kall.
Kommentarer:
Utan mjölkprodukter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *