Choklad Delice

Ingredienser
150 g choklad med 70% kakao
70 g smör / Cocosa Ren
6 äggulor
50 g Sukrin
6 äggvitor
60 g Sukrin

Tilberedning
Hacka chokladen i bitar.
Smält smöret och häll över chokladen, rör tills det smälter (om inte allt har smält, kan du värma den över ett vattenbad).
Vispa äggulor och Sukrin pösigt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och Sukrin maräng.
Vik i äggsmeten med choklad.
Vänd det till maräng försiktigt med en spatel.
Häll i stora muffinsformar eller eldfasta former som innehåller minst 1 kopp. Fyll upp så att kakan är ca 2-3cm tjock och baka 20-25 minuter vid 100 grader.
Servera i rumstemperatur, men är också mycket bra dag (i kylskåp).
Servering: Ger cirka 16 stycken
Kommentarer:
Detta är en mjuk och sammetslen kaka som smälter på tungan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *