Chokladkaka med gott samvete

Ingredienser
3 ägg
2 dl Sukrin
1 kopp mjöl
½ dl Hi-majs (kan ersättas med vetemjöl)
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilj
¼ tsk salt
3 dl (1 kopp) kvark Mager
Skal av 1 st. orange eller kalk (tillval)
50 g valnötter hackade (tillval)

Tilberedning
Värm ugnen till 200 grader.
Vispa ägg och Sukrin pösigt. Blanda mjöl med Hi-majs, bakpulver, kakao, vanilj och salt. Blanda försiktigt i äggsmeten. Rör i Kvarken och eventuellt skal och hackade nötter. Häll smeten i en smord rund kakform ca. 24 cm i diameter och grädda kakan i ca. 40 minuter.
Kakan smakar bäst kylas, företrädesvis nästa dag. Strö över kakan som SukrinMelis före servering.
Tips: Servera chokladkaka blandas med halv vispad grädde blandat med Quark till. Underbar lågt kaloriinnehåll kräm för grädde lovers Kommentarer:
Vacker tårta med kakao, apelsinskal och nötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *