Ingredienser:
400 g torskfilé
1/4 st citron
salt och peppar
olja
Morotspuré:
500 g morot
1-2 msk smör
1 tsk ingefära, färsk
1 msk citronsaft
salt och peppar
Gravy:
3 msk smör, osaltat
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
balsamvinäger
citronsaft
Tillbehör:
1 st zucchini
salt och peppar
Förberedelser:
Värm ugnen till 180 grader.
Skär torsken i servering bitar, pressen saft av citron juice över och krydda lätt med salt och peppar.
Sätt lite olja i en gryta, lägg fisk bitar i skålen med skinnsidan uppåt. Koka i ca. 10-15 minuter, beroende på hur tjocka fiskbitarna.
Morotspuré:
Koka morötterna tills de är mjuka i saltat vatten. Häll det kokande vattnet nästan allt, men lämna några kvar matskedar.
Mos gultøttene i pannan med smör och riven ingefära.
Värme och krydda efter smak med citronsaft, salt och peppar.
Gravy:
Smält osaltat smör i en kastrull tills det är nästan en mutter brun.
Tillsätt soja, hackad vitlök, några droppar balsamvinäger och citronsaft.
Tillbehör:
Dela zucchini på längden i tjocka skivor.
Stoppa ut små hjärtan och ånga dem i lite lättsaltat vatten i ca. 2-3 minuter.
Server bakade torsk med mosade morötter, soyasjy och ångad squashjerter.
Portioner:
2 portioner