Sommardröm

Ingredienser
50 g smör
2 dl vatten
2 koppar mjöl
3 ägg
3 koppar vispgrädde
saften av en söt apelsin
färska jordgubbar

Tilberedning
Stående i ugn vid 180 grader. i 18-20 minuter.
Koka vatten och smör till grädde puffar. Tillsätt mjöl och rör kraftigt tills blandningen kommer från pannan kanten och botten. Ta pannan från värmen. Låt blandningen svalna lite och tillsätt ett ägg i taget under omrörning kraftigt.
Rör smeten ut till 12 korta "stänger" på bakstycket. Placera kakorna i ugnen. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Den färdiga kakan är lätt och högt. Kyl dem.
Precis innan servering, skär rengjorda bär i skivor. Vispa grädden med apelsinjuice till ett hårt skum grädde. Skär kakan på mitten. Lägg ett lager kräm från spritspåse, så generös med bærskiver och resten av grädden över. Sätt på locket på tårtbit så vispad grädde och bär blottes.Kommentarer:
Socker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *