Sosakjøtt av vild

Ingredienser
Ca 1 kg kött av älg, rådjur, mm (Stew kött eller biff) Deer biffkjtt 401×275
1 lök
½ röd paprika
Margarin till stekning
Salt, peppar och vilda örter efter smak
Brun sausjevning (EL.1 pk. Meatball sås)

Tilberedning
Skär köttet i stora bitar (3-5 cm), stek dem fint bruna i stekpannan på hög temp. Strö salt, peppar och kryddor när köttet har en fin skorpa. Lägg dem i en kastrull och koka ur pannan med vatten. Detta vatten hälldes på köttet i pannan.
Dela lök och paprika i små bitar till smak, koka tills löken blir glansig och gyllene. Töm det över köttet. Koka ur pannan igen med vatten och rinna av väl i denna maträtt. Rör försiktigt runt formen så att allt smälter. Fyll mer vatten i pannan så att vattnet knappt täcker köttet, inte mer än så.
Låt denna koka på låg värme i ca 1 timme. Då smälter försiktigt in brunsås förtjockningsmedel. Det är bra att använda vanliga köttbulle sås från Knorr som Toro eller som är anställda enbart halva den rekommenderade vätskan. Låt det sedan koka i ca 10-20 minuter över låg värme.
Kött, lök och paprika kan vara väl kokta i vatten dagen innan och kyla. Sedan är det bara koka den med såsen medan potatisen kokar.
Serveras med potatismos eller kokt potatis, broccoli, brysselkål, morötter och andra grönsaker. Lingonsylt kommer att lägga ytterligare en dimension till domstolen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *