Ingredienser
2 ägg
4 msk hackad persilja Italienska
100 g färsk riven parmesan Reggiano
50 g färsk riven Romano peccorino
4 vitlöksklyftor
200 g pancetta, tärnat (eller bacon)
1/2 kopp Noilly Prat
500 g Spaghetti (De Cecco är bäst, aldrig använda svamp)
3 msk extra virgin olivolja
svartpeppar
salt
Tilberedning
Bryn vitlöken lätt i olja på låg värme och kasta dem och behålla oljan.
Stek bacon i 5 min. på medelvärme i olja.
Koka spaghetti.
I en stor skål Blanda 2 ägg, lite salt och nymalen svart mängder peppar. Blanda sedan den rivna osten och persiljan till denna blandning.
Varma rätter i ugnen.
Strax innan pastan är klar: Öka temperaturen i pannan med bacon och häll i vinet som du kommer att få koka bort.
Blanda spagetti med ägg blandning (blanda väl)
Blanda sång, bacon fett och allt detta och tillsätt tillräckligt bort stora mängder svartpeppar.
Server omedelbart. Portioner:
4