Spaghetti med löksås

Ingredienser
500 g Spaghetti (De Cecco är bäst, alternativt en annan italiensk typ, aldrig Sopps!)
6 stora lökar fina utan fläckar
5 stjälkar Italienska persilja (vanlig persilja är inte ett alternativ)
4 msk extra virgin olivolja
50 g smör
salt
nymalen svartpeppar
150 g parmesan Reggiano (grana padano inte)
1 kopp Noilly Prat (eller annan torr Vermuth)
En stor skål för gungade pastan

Tilberedning
Skala och skiva löken i tunna skivor.
Tillsätt lök med smör och olja i en stor traktörpanna med lock på låg värme i minst 45 minuter. Löken ska vara brun, men inte mjuk.
Ta bort locket, öka temperaturen och koka tills allt mot SKE försvinner under konstant omrörning löken. Efter ca. 10 minuter, löken antar en gyllenbrun färg.
The Mill mängder svartpeppar över löken och lägg ett par teskedar salt. Detta är viktigt eftersom Løken långsamma matlagningen har förvandlat stärkelsen till socker.
Koka spagettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på paketet (men se bra på)
Hacka persilja bladen och riv osten.
3 minuter innan pastan sker, ökar temperaturen hos løkblandingen är vin blandas i.
Töm pastan väl, blanda med löksås och persilja derfter detta med pasta och parmesan.
Kværne svartpeppar över och servera.
Detta är säkerligen den bästa pastarätt som du har smakat, under förutsättning att alla steg följs till punkt och pricka.
NB. Om du har en pasta maskin.
Gör pastadeg består av äggulor och finbakstmel. Springa degen till en tjocklek av 5 Använd den fina inställningen och göra Tonarelli (tunn pasta torget band) lägga till ett par matskedar smör till som färsk pasta såsen behöver mer och du är i himlen. Portioner:
4

Anbefales också:
spaghetti carbonara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *