Spenatsallad

Ingredienser
200 g pasta
salt och peppar
2 msk hackade valnötter eller pinjefrø
300 g färsk spenat
200 g rökt kyckling eller kalkon i strimlor
1 msk parmesanost (den "pulver" form)
1 msk olivolja
2 tsk bra vinäger (rödvinsvinäger till exempel)
1 klyfta vitlök, finhackad
2 msk finhackad basilika (eller 2 tsk torkad)

Tilberedning
Koka pastan "al dente" i saltat vatten, skölj med kallt vatten och kyla. Skaka pinjefrøene på låg värme i en torr stekpanna tills de har en ljusbrun färg. Ta bort träiga halsar från spenat och tvätta spenaten försiktigt. Låt rinna av väl.
Blanda spenat, pasta och kyckling. Gör sås av parmesan, vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda såsen i salladen och dela salladen på fyra talerkner. Strö pinjefrø Basilicum och om igen. Servera med rullar eller bröd Ferris. Portioner:
4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *