Havskatt i formen

4 Personer
Vad du behöver:
Buljong:
1/2 liter grönsaksbuljong
15 vitpepparkorn
5 st stjärnanis
5-6 persilja stjälkar
1/4 fänkål, skars i små bitar
1 lagerblad
1 kvist timjan
3 dl vitt vin, som alkohol
Grönsaker och fisk:
1 liten zucchini
10-15 apargesbønner
ca 10 snö ärter
8-12 bladspenat
600 g havskatt filéer, utan skinn och benfria
3-4 msk smör eller margarin
200 g räkor, kräftor och musslor

Havskatt i formen
Gör så här:
Ta buljongen tillsammans med alla kryddor och vitt vin. Låt det sjuda i ca 20-30 minuter och sila buljongen. Använd en osthyvel och skär squash i tunna skivor.
Tvätta alla grönsaker och lägg dem i kokande buljong i ca 1 minut. Lyft grönsakerna med en hålslev och lägg dem åt sidan. Skär fisken i servering stycken passform.
Lägg fiskbitarna i buljongen och låt dem dra till slutet. Sprid grönsakerna i pannan med fisken. Vispa smör med lite av den kokande buljongen.
Ha detta i fiske pannan tillsammans med skaldjur. Låt skaldjur knappt ta sig igenom värmen. Servera med gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *