Personer: 4
Vad du behöver:
800 gram filé av mal
1 liter vatten
2-3 msk salt.
1 hackad lök
50 g sellerierot i små bitar
1 purjolök i ringar
4 msk smör
¼ tesked timjan,
½ tsk basilika
2 koppar vitt vin.
1 kopp grädde
1 knippe persilja.
salt, peppar
1 till 2 msk citronsaft.
några färska musslor
några räkor
Havskatt med persiljesås och blaskjell
Gör så här:
Fiskstycken placerade i vattnet och kommer att dra ca 12 minuter. Samtidigt gör en sås. Saute lök, selleri och den gröna delen av purjolök i smör tills den är mjuk. Tillsätt timjan, basilika och vitt vin. Låt denna låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt 1 dl grädde och låt sjuda några minuter.
Häll såsen i en matberedare tillsammans med persilja. Kör allt till en slät sås och krydda efter smak med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen tillbaka in i pannan och värm upp det med den vita delen av purjolöken skuren i tunna ringar.
Om du har en mixer sedan använda denna direkta panna istället för matberedare. Musslor och räkor i såsen och bredvid fisken i en tunna rätt till en fest höger. Serveras med kokt potatis.