Stekning fisk i pannan

Bakning tid och temperatur är viktiga faktorer när du steker fisk i pannan. Eftersom fisk innehåller mer vatten än kött, så brände det lättare. Ett sätt att skydda fisken och ge den en fin stekeyta är att pannere det som ströbröd eller mjöl.
För att lyckas med stekt fisk, är det viktigt att vara försiktig med temperaturen. Är pan överhettas, kärlen inte brände innan fisken är genomstekt. Är pannan för svag, inga lösa plattor från fisk, eftersom fisken glider ur vattnet och sedan kokas i stället för stekt.
Om du passar lite extra på temperaturen, kan man laga också fisken direkt i olja med lite smör i. Värm sedan upp ett par matskedar olja och lägg sedan till smör. En blandning av olja och smör ger en mer varmetålelig stekfett.
Tänk på att temperaturen sjunker och det blir svårare att vända fisken om du har för mycket fisk i stekpannan. Låt det därför vara ett visst utrymme kvar i pannan.
Kontrollera att tinade fisken är torr (torka av den helst med en handduk eller papper), är pannan jämnt varm och smöret är lätt brunt när tillagningen börjar.
Koka på medelvärme, såvida inte din fisk receptet säger något annat. Vrid fisk en gång, använd två spatlar, så du inte riskerar fisken löser i bitar.
Ungefärliga tillagningstider för ugnsbakad fisk
Tunn fil:
1-2 minuter per sida
Tjock och kotletter fil:
3-5 minuter per sida
Enkelpannert fisk
För att få en fin, gyllenbrun yttre, kan man pannere fisk innan stekning. Det panneres enklaste sättet att vända fiskefileén i mjöl eller ströbröd eller en blandning av dem båda före tillagning.
Dobbelpannert fisk
Vrid fiskefileén i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd.
Det är också bra att pannere i fullkornsmjöl, hackade nötter, sesamfrön, blandade råa rotfrukter, hackade färska örter eller ägg blandat med riven ost.
Rosta i ugnen för-
Tjock kotletter fil och kan bara kokas i en kastrull vid hög temperatur för att få färg och sedan förgräddade i ugnen. Sätt stekt fisk i en tunna i ovnsikkert 125-175 grader i några minuter eller till önskad innertemperatur har uppnåtts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *