Rostad kalkon lår kött

Ingredienser
1 st kalkon låret kött
Sojasås
50 g.smør
Peppar (eller salt)
Alla:
Vitlök
Citronskal
BBQ Kryddor

Tilberedning
Låt lår till rumstemperatur. Skär smöret i tunna flingor (som när smöret är kallt kylskåp). Skära ett snitt i huden på låret, den övre sidan, i "knä". Föra in ett finger och gör en ficka i varje sida av incisionen. Sätt smørflakene här. Skapa "fickor" på botten och toppen av låret, och sätt i smör. Häll lite solrosolja (2-3 msk.) I en liten långpanna eller gryta och placera benet i den.
Kvarnen med en liten peppar, och "vikning" in den i huden. (Om du använder osaltat smör, använd lite salt och) uttryckte det i varm ugn på 200 grader. Grädda i 20 minuter. Använd en sked och häll fettet som samlats i botten pannan av låret. Hell även över 2-3 msk. sojasås. Sätt panorera tillbaka.
Låt stå under 20 minuter. till att vrida låret och häll över fettet igen. Låt stå under 10 minuter. Vänd låren om och häll över fettet. Sätt ugnen grillen och låt den få 2-3 minuter att få rätt färg och skarpa.
Variationer:
1) Sätt i hälften (eller hela) vitlöksklyftor med smöret. Förutom att det ger god smak på köttet, får du "vitlök snacks" på köpet. Vitlöksklyfta som har varit kostsamt och i ugnen i en timme, tillsammans med smör och droppande smaker fantastiska.
2) riven citronskal med smöret. Använd endast den gula, och kom ihåg att tvätta citronen noga innan du river den.
3) Gnid låret med grill krydda istället för peppar.
4) Fyll i "fickor" med pesto i stället för smör.
5) Ringla lite balsamvinäger över samtidigt som du lägger soja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *