Ingredienser
4 msk vegetabilisk olja
2-3 vitlöksklyftor
100 g fläskfilé eller kyckling bröst
4 stora råa räkor (renat, sträng bort, svansen intakt) (Räkor kan utelämnas)
1 msk torkade räkor (kan utelämnas)
50 gr. Tofu i tärningar
3 msk citronsaft
3 msk Thai fisk sås
2 msk socker
150 gram tjocka risnudlar, som kommer att vara 15 minuter i varmt vatten i förväg.
2 ägg sammenpiskede
50 gram böngroddar, helst färska
3 msk krossade osaltade jordnötter
2 msk hackade schalottenlökar
1 finstrimlas salladslök
2 msk hackad koriander
Serveras tillsammans med: 1/2 tsk. krossas torkad chili flingor Garnering: lime eller citron kilar och koriander
Kan serveras som en lag, men skulle vilja vara en av flera rätter på en thailändsk måltid.
Tilberedning
Hetta upp oljan i wok och stek vitlök mjukt, tillsätt tunna skivor av fläskfilé eller kyckling bröst, rostade tills genomstekt. Tillsätt räkor, om så önskas, torkade räkor, och koka 1-2 minuter. Tillsätt tofu, sänk värmen, tillsätt citronsaft, socker och fisksås, rör försiktigt. Tillsätt nudlarna och rör om igen försiktigt. Skjut allt åt sidan och vara nödvändiga i lite mer olja. Häll äggsmeten i pannan och rör om tills äggröra. Kom 1/2-parten av böngroddar, 1/2-parten av jordnötter, 1/2-parten av vårlök och koriander 1/2-parten av och blanda försiktigt allt i woken. Häll i en serveringsfat, och resten av de sista ingredienserna strödda över.
Garnera med citron eller lime-båtar, och kanske lite koriander. Server torkade chili flingor på sidan.
(. Sorter med olika grönsaker / kött / räkor till smak och vad du har) Portioner:
4