Fyllning kalkonen

Ingredienser
2 förpackningar (800-900g) nötfärs
inälvsprodukter från Turkiet (hjärtat, KRAS, lever)
en liten knippa gräslök, finhackad
en liten knippa timjan, finhackad (eller torkad timjan efter smak)
3-4 klyftor vitlök, pressad / krossad
2 stora lökar, finhackad
4 stjälkar selleri, skär upp fint
4 stora paprikor (2 röda och 2 gröna), skär upp fint
2 msk majsolja
margarin till stekning
En vetebröd (inte färska) el. 2 paket med välsmakande kex
1 msk Worcestershire sås
2 msk ketchup
125 g russin
chili peppar
salt och vitpeppar
100 g smält margarin

Tilberedning
Rengör och tvätta insidan bra. Skär bort det vita membranet runt hjärtat och Kras.
Brown hjärta, och lever KRAS stekpannan tills bara genomstekt.
Mall insida därefter in i en matberedare tillsammans med russin.
Sätt olja i en holländsk ugn och brunt 1-2 msk socker tills långt brunt, men inte bränd. (Rör hela tiden)
Brun / kock köttfärs i olja med brunt socker. Lägg innmat-/rosinblandingen, vitlök, gräslök, timjan och koka i ytterligare några minuter.
Smält lite av margarinet i en kastrull / panna och har upp lök, selleri och paprika. Låt denna koka på låg värme några minuter. Har sedan upp pannan med färs.
Loffen Skär i skivor och avlägsna det mesta av de skorpor. Dela skivorna i bitar och blötlägg dem i lite vatten så de är bara blöt. Blanda denna in i köttblandningen. Mängden av bröd skräddarsy för att passa din smak.
Lägg till Worcestershire sås, ketchup, salt och peppar, eller chilipeppar efter smak.
Blanda ihop allting väl.
Gnid insidan av kalkon med salt och peppar, sedan fylla den med fyllning och sy igen. Saker Nej, du kan omöjligen passa in i Turkiet kan rostas separat i en gryta. Denna del är avsedd för en 6-7 kg kalkon-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *