Torkning örter och grönsaker

Grönsaker som rotfrukter, bladgrönsaker och örter, torkade vid låga temperaturer eller utomhus under tak. Annat torkat mest av 60-70 grader. Det är viktigt att sväng grönsakerna hela tiden.
Rutiner för de olika grönsaker och örter.
Persilja och andra örter: Renare för tjocka stjälkar. Torka ur under tak eller i en ugn vid 50 grader. Förvaras i glas.
Rotfrukter (selleri, persilja, etc.): skalade, sköljda och skär i skivor eller remsor. Torkades vid 65-70 °.
Morot: Cleaner, skära av toppen och botten, blancheras några minuter. Dela upp som i 3-4 mm skivor och torkas vid 75 grader.
Ärtor: Söt ärtor, blancheras i 3 minuter och kyldes i kallt vatten. Torkades vid 65-70 °.
Bönor: Ta bort stjälken och dricks. Koka under 10 minuter. svalna och droppa av. Torkades vid 65 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *