Ingredienser
· 500 g tagliatelli (band spagetti)
· 2 msk olivolja
· 2 msk smör / margarin
· 100 g bacon, tärnat
· 1 finhackad lök
· 1 grov riven morot
· 1 gren finhackad selleri
· 350 g malet kött (nöt-eller bank)
· 1 kopp torrt vitt vin (använd den från startmotorn)
· 2 msk tomatpuré
· 1 burk krossade italienska tomater
· 4 vitlöksklyftor
· Salt och peppar kvarn
° eller 4 msk grädde
· Bröd
Tilberedning
Hetta upp oljan och smör, stek bacon tärningarna, tillsätt lök, morot, selleri och vitlök och låt det steka några minuter. Rör i det malda köttet med en gaffel så att säden. Kombinera vin, tomatpuré och tomat skåran, och häll i pannan / grytan. Koka upp och krydda med salt och peppar. Låt Sugo / sås sjuda, omfattas, ca ½ timme. Tillsätt lite vatten om det blir för torr. Efter ca halva tillagningstiden kan blanda grädden till. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Sila vattnet och häll i djup tallrik. Server såsen delar av tagliatelle och har räven parmesanost över. Bröd är bra.