Tapas Köttbullar

Ingredienser
1 kg nöt-eller marken lamm
3 msk ströbröd
ca 1 tsk salt
ca 1/2 tesked peppar
2 st vitlök
1/2 tesked riven muskot
2 ägg
5 msk mjöl kryddat med salt och peppar
1/2 dl olivolja
1 lök
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 glas torrt vitt vin / vatten
4 koppar kycklingbuljong
1 msk hackad persilja
Beredning
Att arbeta tillsammans köttfärs eller lamm och ströbröd i en skål och tillsätt salt, peppar, en båt krossad vitlök, riven muskot och ägg. Forma blandningen i små köttbullar och rulla dem i kryddat mjöl.
Hetta upp oljan i en järn-pannan och bryn köttbullarna med hackade lök och strimlade paprika. Tillsätt resterande vitlök, tomater, tomatpuréen, vin och buljong. Rör. Lägga locket och låt domstolen sjuda i 30 minuter.
Smaka av och rör i persilja. Såsen kan "avrundade" med lite socker.
Servera med potatismos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *