Ingredienser
450 g vita fiskfiléer och skinn, skuren i tärningar
1 citrongräs, hackad
1 vitlöksklyfta
1 tum ingefära, hackad
3 msk färsk koriander
2 kafferlimeblader, grovt hackad
Skal av 1 lime
1 röd chili, frön utan att
1/2 liten röd paprika, grovt hackad
75 g torkad kokos pulver
2 msk mjöl
salt / peppar
Dippsås:
1 msk sesamfrön
1 matsked sesamolja
1 msk limejuice
1 msk Thai fisksås
1 msk japansk soja
1 röd chili utan frön, finhackad
Tilberedning
Lägg citrongräs, vitlök, ingefära, koriander, kafferlimeblader, lime, chili och paprika i en matberedare. Lägg i fisken och blanda tills slät puré. Tillsätt kokos pulvret. Häll i en skål och krydda med salt och peppar. Forma till 24 små tunna kakor.
Skaka sesamfrön i torr stekpanna. Häll i en skål och tillsätt sesamolja, limesaft, fisksås, soja och chili.
Doppa fisken kakor i mjöl med salt och peppar och koka på hög värme i cirka 30 sekunder på varje sida.