Ingredienser
400 g fryst torsk, tärnade
en aubergine i tärningar (eller skalade)
en röd paprika i bitar
en hackad liten lök
lite ingefära i tunna skivor
1-2 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 msk farinsocker
2-3 msk fisksås (nam pla)
fyra kaffirlimeblader
ett stänk av citron
Tilberedning
Fräs lök och ingefära lätt i lite olja, tillsätt grön curry pasta, kokosmjölk, farinsocker och fisksås, kaffirlimeblader och en skvätt citron eller lime juice. Smak! Currypasta är stark och fisksås, mycket salt. Tillsätt aubergine och paprika bitar, låt det koka tills auberginen är bra och anbud. Tillsätt torsk bitar och låt dem dra ett par minuter tills bara gjort. Rör i ett par nävar basilikablad och servera med jasminris. Trevligt sätt att tjäna vit fisk, gör det inte ont med lite räkor och pilgrimsmusslor och sådant heller.