Tilberedingstid och temperatur för fisk

Fisk har kort tilberedingstid. För att veta när fisken är kokt är en digital termometer det bästa verktyget. Sätt in termometern i den tjockaste delen fisken och avsluta tillagningen när önskad temperatur är uppnådd.
Om du inte har tillgång till en termometer, testa fiskköttet görs med en gaffel. Om gaffeln lätt genom köttet, så att fisken är gjort.
Ett tredje sätt kan du kontrollera om köttet är klar, är att titta på fiskens färg och utseende. Är köttet vitt och ogenomskinligt, så fisken är klar. Lax kött ska vara svagt rosa och ogenomskinligt.
Om inte din fisk recept uppger något annat, bör du koka fisk i låg temperatur (100-125 grader) över tiden. Långsam matlagning ger en jämn och saftig resultat. Värmen tränger den lugna och köttet textur är samma från utsidan.
Snabbkokande på hög värme under en kort tid, medger fiskens yttre vanligen är avslutad innan Kjærnet av fisken. Om du fortsätter matlagning på hög värme tills Kjærnet är klart, kan resultatet bli att fisken är torr. Quick matlagning är därför bäst för bakning tunna fisk. Om du vill ha en "extern" för att fisken kan du steka den snabbt att få färg och sedan avsluta den i ugnen på ca 125 grader.
Kjærnetemperatur efter fil av olika fiskarter *
Vit fisk (t.ex. torsk)
C: en 52 ° C
Hälleflundra
48-50 ° C
Platt Fisk
50-52 ° C
Marulk
47-58 ° C
Lax
C: en 48 ° C
Tonfisk
31 ° C (bör alltid ha en rå Kjærnet)
* Den höga tillagningstemperaturen (175-225 grader) kjærnetemperaturen stiger några grader efter utgången av matlagning, vilket innebär att du bör sluta tillagningen några grader lägre på kjærnetemperatur än trott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *