Ingredienser
1 stor lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
1 matsked olja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 kuber grönsaksbuljong
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad timjan
salt
peppar
hackad persilja
¼ tsk socker
Tilberedning
Lök och vitlök insvept i guldfärgad olja. Lägg resten av ingredienserna utom persilja, peppar och salt. Låt alla koka i 15 minuter och smaka soppan med persilja, peppar och salt.
Om du vill ha en planat soppa, rör 2 msk glutenfri mjöl i lite vatten och till soppan är klar. Ge det då en snabb koka.
Soppan kan också läggas glutenfria makaroner eller rester av kokt ris.
Soppan kan utökas till franska fisksoppa genom att lägga till spår av kokt fisk och skaldjur som musslor och räkor.