Ingredienser
Värm ugnen 180 grader.
Koka broccoli och morötter tills de är något hårdare än att tugga fast (ca 10 min). Lägg grönsaker i en ugnsform.
Brun lök tills den är mjuk och lätt brun. Lägg lite vatten i pannan när du steker löken, ca. 3 till 5 matskedar. När löken snabbare mjuk. Sätt löken i en skål tills vidare.
Cook jasminris enligt anvisning på förpackningen, eller använd korn-ris för ett grövre version av rettten.
Medan ris kocken stekar lite torsk filer äter lätt på båda sidor (använd 1 msk smör). Tillsätt salt och peppar. Och pressa lite citronsaft över. Jamie Oliver Lemon Herb Crust är trevligt att strö över filéerna. När de får en knaprig yta.
Tilberedning
Sätt stekt ris över grönsakerna. Vänd grönsakerna i riset.
Lägg torskfiléerna över ris och har över löken.
Slutligen vispa ihop 1 ägg och 1/2 dl grädde, 2 msk av ostmassa och tillsätt salt och peppar. Vänd blandningen över torsken.
Sätt formen i mitten av ugnen. Grädda i 20 minuter eller tills äggsmeten har stelnat. Torskfiléerna får inte vara torr. Lägg till alla aluminiumfolie över formen, för att hålla torsken filen behålla saftig.