Torsk Mølje

Ingredienser
1,5 kg färsk torsk
300 g av torsk lever
0,5 kg kaviar
lite salt
vinäger
Hela svartpeppar
vatten
Beredning
Koka 1 liter vatten med salt, 1/2 dl vardera. liter vatten. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt fiskskivorna i. Sätt pannan över värmen igen och koka upp. Täck pannan åt sidan och låt fisken sitta i ca 4-5 minuter. Ordna en varm platta.
Före levern kan kokas måste rengöras från membranen. Levern kan tillagas hela eller i bitar, i 2 dl vatten med 1 tsk salt, 1 tsk vinäger och 4-5 pepparkorn.
Koka vattnet med vinäger, salt och kryddor. Låt vara levern och låt sjuda i 20 minuter.
Tvätta äggen och linda in det i smörgåspapper för att förhindra att falla sönder under tillagningen. Sätt den i 1/2 liter kokande vvann till 1/2 msk salt. Låt det sjuda i 20-40 minuter tills äggen är klara.
Server fisk med kokta ägg skurna i skivor, lever, kokt potatis och morötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *