Tunfiskpai

Ingredienser
3,5 dl mjöl
50 g smör
1,5 dl kvarg
2 msk vatten
½ tsk salt
Fill In:
2 burkar tonfisk i vatten, 10 körsbärstomater skurna i halv, 1 stor purjolök? delas in i ringar, 1 rödlök, skivad, 1 vitlöksklyfta? fint hackade, 2 tsk olivolja / rapsolja, 15 svarta oliver.
Fylla II:
3 ägg, 1,5 dl ostmassa, 1 kopp hönsbuljong, 100 g magert riven ost.
Kryddor: salt, grovt peppar, 1-2 tsk paprika

Tilberedning
Blanda smör, salt och mjöl i matberedare, kör det en grynig massa. Tillsätt ostmassa och vatten. När degen har samlat, lägg den i kylen i en halvtimme.
Kavla ut degen mellan plastfolie och klä en fjäder form med degen. Sticka deg med en gaffel. Forstek botten i 10? 15 minuter vid 200 grader.
Fräs purjolök, lök och vitlök några minuter i teflonpanna med olja. Tillsätt avrunna tonfisken, tomater, oliver och løkblandingen i Pais samtal. Rör ihop övriga ingredienser (fyll II) och häll den över.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter i 200 grader tills skorpan är gyllenbrun.
Tillbehör: En fräsch grönsallad med en dressing av olja och balsamikoeddik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *