Herb Fyllda stekt kalkon

Ingredienser
En kalkon på ca. 4 kg
2 msk smör
1 kopp finhackade örter
salt och peppar.
Garnering:
1 kg persilja rötter
2 msk smör
salt och peppar
1/2 kg brysselkål
100 g bacon
2 msk finhackad lök
2 msk smör, salt och peppar.
Sås:
2 l kokt kalkon kraft på skrovet och vingar
3 msk finhackad schalottenlök
1/2 tesked timjan
1 kopp vitt vin 1 dl portvin, 3 koppar grädde
3 tsk majsstärkelse

Tilberedning
Skär lösa bröst filéer och lår för fågeln, och kapa benet från låret. Det är inte svårt att bene en rå Turkiet än att skära en kyckling i fyra delar – kokta och kraften av skrovet ger bra grund för en god sås.
Gör ett snitt i bröstet filéer och fyll med färska örter. Fyll lår med örter där benet har varit, och binda upp med bomullssnöre. Köttet saltas och späckat och brunt i smör. Stek brösten och låren i ugnen i ca. 25 minuter vid 180 grader. Låt köttet vila under en duk i minst 20 minuter innan du skär i skivor och servera med rostade persilja rötter.
Persilja rötter:
Skala rötterna och skär dem i strimlor. Mjuka upp dem på två minuter i kokande, lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten. Bryn smöret i en stekpanna och stek ljusbruna rötter. Salt och peppar och strö hackad persilja över innan servering.
Rose Bowl rengöras och skållas och plats i panna med lettbrunede kuber av lök och bacon. Låt Rose Bowl sjuder av detta i fem minuter.
Sås:
Ta kraften i skrovet i fem timmar, sila lager och koka den för 5 koppar hackade schalottenlök, vitt vin, hamn och timjan, och tillsätt grädden. Koka upp och släta med lite majsstärkelse löst i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *