Vanilla cake utan mjölk

Ingredienser
100 g mjölkfri margarin (om den används osaltat smör, tillsätt ca. ¼ tsk salt)
5 dl vaniljsås (se förklaring nedan)
200g socker
1 tsk vaniljextrakt
3TS bakpulver
350g vetemjöl

Tilberedning
Gör vaniljsås först: En påse Freia vaniljsås gjord på mjölk som tolereras, såsom ris mjölk, havremjölk eller liknande. (Du kanske tycker att såsen inte är tjock, beroende på vilken mjölk du använder, men det har ingenting att göra med slutresultatet).
Smält margarin och blanda det med vaniljsås. Kyl blandningen.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det. Rör om tills en slät smet. Häll smeten i en smord panna. Strö pärlsocker (eller vanligt socker) och kanel, och baka kakan.
175 grader i ca. 40 minuter.
Liten långpanna, 20×30 cm.
Kakan är lämplig för frysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *