Ingredienser
1 st knoge av rådjur
4 dl hjort effekt
200 g nöt rådjur
1 st av rådjur klättra med ben
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
50 g Fjellblå från Eggen Gårdsysteri
200 g mandel sten från Auma
100 g morot
100 g persiljerot
1 kvist rosmarin
½ matsked farinsocker
½ msk salt
smör till stekning
200 g rotselleri
½ dl grädde
50 g smör Røros
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 matsked smör
1 tsk farinsocker
½ rödlök hackad
1 kopp rött vin
salt och peppar
Røros smör tilsmaking
Tilberedning
Brown hjorteknoken i lite smör och rapsolja. BRES den i ugnen för rådjur makten i 150 ° C i ca. 1 timme.
Dela upp biff lägenheten i biffar och grilla dem mediet i grillpanna. Strö salt och peppar. Smör Grädda hjortekarreen och bakom den i ugnen till 150 ° C i ca. 10 minuter med riven Fjellblåost över.
Skär potatis, persilja och morötter i tärningar och rör ihop dem med farinsocker, salt och rosmarin i en skål. Låt stå i ca tryck. 30 minuter. Till exempel, en annan skål med botten nedåt ovanpå. Smör Stek grönsakerna.
Rotselleri Peel, skär den i stora bitar och koka den anbudsinfordran i saltat vatten. Kör rotsellerien med grädde och smör med elvisp eller matberedare i. Smaka av med salt och peppar.
Fräs lök i olja och smör, tillsätt lite brunt socker och rött vin. Lägg till makt breseringen av knogen och koka tillsammans för sås. Krydda med lite smör och ev. peppar.
Ordna allt fint på en tallrik. Kommentarer:
Fram.