Vegeta Inn Pizza

Ingredienser
Pizza bas:
250 gr. mjöl
150 gr. fint fullkorn vete
2 dl. vatten
1 dl. solrosolja
25 gr. Jäst
1/2- en gram. salt, företrädesvis havssalt
Pizzasås:
2 lökar
4 tomater
1 msk. olivolja
1 dl. tomatpuré
1 msk. Vitam säd (lager)
1 msk. oregano, pizza krydda eller mejram
1 vitlöksklyfta
Pizza Topping:
300 gr. riven ost (Nordbo lite vegetarisk ost och mozzarella i termer 3-1)
Soy köttbitar (finns i hälsokostbutiker)
rött och grön paprika, skivad
majs
svamp, skivad
oliver
tomat, skivad

Tilberedning
För att skapa botten:
Lös jästen i ljummet vatten och tillsätt olja och salt. Tillsätt mjölet och blanda tills en fin deg. Sätt en handduk över skålen och låt degen jäsa i ca. 30 minuter eller tills ca fördubblats i storlek. Sätt lite olja på en plåt och rulla ut degen tills den är slät pizza, och skapa en ram, fylla, så faller inte ut.
För att göra såsen:
Lök skuren i kuber och stek i olivolja. Lägg sedan i majs och tomatpureen Vitam. Blanchera tomaterna och hålla dem i och låt det koka en 3-5 minuter. Rör kryddorna i pizza. Om smeten för tunn, kan du jämna till det med lite mjöl.
Hur koka pizza pålägg:
Soja Köttet skall vara i vattnet några timmar och sedan kokas i ca. 10 minuter.
Pizzabotten täckt med sås. Tillsätt sedan ett lager av ost över. Sedan soja kött bitar, paprika, majs, oliver och svamp i mängd för att passa din smak. Sedan ett nytt lager av ost och slutligen tomatskivor som garnering. Den pizzan grädda ca. 30 minuter i en varm ugn 250 grader.
En annan vegetarisk recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *