Vietnamese Spring Rolls

Ingredienser
600 g kyckling, fläskkött eller nötkött
4 vårlök
3 röda chilifrukter
1 knippe gräslök
1 knippe bladpersilja
20 g färsk mynta
45 g böngroddar
125 g bambuskott
20 rispapiromslag
2 msk Nuoc Nam (Vietnamese fisksås)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk limejuice
1 tsk socker
Beredning
Borsta båda sidor av rispapiromslagene med vatten. Stapla dem på ett fat, duggregn med lite extra vatten och täck med plastfolie tills de behövs. Skär köttet i tunna strimlor och stek gyllene i pannan. Placera i en skål. Finhacka salladslök, chili, gräslök, persilja och mynta. Lägg i bullar med böngroddar och bambuskott och lägg på bordet. Blanda den hackade chili, vitlök, limesaft, socker och fisksås att doppa. Varje förse sig med ett rispapper och fyllning efter smak, doppad i sås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *