Ingredienser
1 kg ytterfilé / entrecote av älg, rådjur, etc.
Salt
Peppar
Vild Spice
Olivolja
Margarin till stekning
1-2 bitar hackad lök
Halv -1 förpackning hackad paprika
2 hackade svamp (tillval)
2-4 matskedar finhackad fänkål
1-3 teskedar finhackad chili
Tilberedning
Marinera köttet några timmar innan den kokas, krydda med peppar, det vill säga, vilda kryddor, placera den i en skål och tillsätt lite olivolja (ca 1/2 kopp).
När köttet är stekt, har massor av smör i stekpannan. Låt smöret blir brunt och tillsätt köttet. Stek en fin brun färg runt hela stycket. Strö salt som pjäsen stekt.
Använd en gryta, lägg lök, paprika, champinjoner, fänkål och chili över botten. Strö lite salt och peppar. Lägg köttet på toppen av denna bädd av grönsaker. Nu kan du lägga lite vatten i pannan du kokta köttet, låt puttra lite och sedan tömma juice över köttet som är den vegetabiliska sängen.
Sätt en köttermometer i mitten av den tjockaste delen av köttet. Sätta den eldfasta form i mitten av ugnen, och baka i 200 grader C till kärnan temperatur är 62 °. Ta bort pannan och täck köttet med alumineumsfolie. Låt köttet resten under omkring 15 minuter. innan du skär fina skivor.
Serveras med potatismos, grönsaker och en god sås med juice från eldfasta formen.Porsjoner: 4 personer