Vørterkake

Ingredienser
Två kakor
300 g rågmjöl, fint
500 g mjöl
1 tsk salt
1 tsk kryddnejlika
½ tsk kryddpeppar
½ tsk peppar
50 g smör
1 kopp majssirap
30 g farinsocker
1 flaska (33 oz) ginger ale
1 ¾ dl mjölk
1 paket jäst
50 g russin
eggpensling

Tilberedning
I ugnen: 210 ° C ca 45 minuter 1 timme.

Blanda de torra. Smält smöret, rör i sirap och socker. Lägg till root beer och mjölk med löst jäst. Lyft degen två gånger. Slå ner degen mellan de två hävning. Blanda i russin, dela degen i två halvor och bilda två runda bröd. Etterhev minst ½ timme. Pensla med ägg och baka kakor. Följ praktiskt under gräddningen, täck med folie om kakan blir för mörk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *